MEMENTO DOMINE!

Emlékezzél meg, Uram!

 

A közbenjáró imádság legfontosabb feladataink közé tartozik. Imáinkban hordozzuk és Isten elé visszük nap mint nap a világ sorsának, embertársaink üdvösségének az ügyét, imádkozunk a családok békéjéért, betegekért, válságok idején, nehéz feladatokkal küzdő vagy döntések előtt álló testvéreinkért. Templomunk bejáratánál fel lehet írni egy papírra az imaszándékokat, melyeket egy kis kosárban gyűjtünk. Mindennapi imánkban közösségileg az Úr elé visszük ezeket a kéréseket.

Ha nem tud személyesen eljönni hozzánk, elküldheti imaszándékát az alábbi űrlap kitöltésével. Kérjük megértését, hogy nem válaszolunk üzenetére, azonban biztos lehet abban, hogy imába foglaljuk kérését.

Mielőtt megírná szándékát, kérjük, olvassa el rendalapítónk megjegyzését, hogy miért nem imádkozunk:

„Egyszerre nevetek és sírok ama dolgok miatt, amelyekben imádságunkat kérik, eladdig, hogy üzletekért és pénzért folytatott perekért könyörgünk Istenhez, miközben azt szeretném, ha inkább arra kérnék Istent, hogy mindezt lábbal taposhassák…  Nem, nővéreim; nem ez az az idő, amikor csekély jelentőségű üzletekkel kell zaklatnunk Istent.”  (Avilai Szent Teréz)

 

Urunk áldása kísérje életét!