Elmélyülés és elcsendesedés létünk forrásainál

“Ha az ember keresi Istent, Isten még sokkal inkább keresi az embert.”
(Keresztes Szent János)

 

KOLOSTORUNK VENDÉGHÁZAIBAN DECEMBER 14-JANUÁR 31-IG SZÜNETEL A VENDÉGFOGADÁS.

 

A súlyosbodó járványhelyzet miatt és egymás védelme érdekében

csak azokat a vendégeinket tudjuk fogadni, akiknek védettségi igazolványuk van.

A lelkigyakorlatos előadásokon, a kápolnában, kérjük, viseljék a maszkot.

 

Szeretettel hívjuk vendégrészünkbe azokat, akik elcsendesedésre vágynak,
szeretnének imában az Úrral tölteni néhány napot vagy h
osszabb időt!

Egyéni elcsöndesedni vágyókat és csoportokat egyaránt fogadunk.
Csoportok esetén legfeljebb 20 főt tudunk elszállásolni, legalább 2 éjszakára.
Hirdetünk vezetett lelkigyakorlatokat is (ld. a
 
Lelkigyakorlatok menüpontot).

 

Miért fogadunk vendégeket? Érezzük, hogy hivatásunkban Isten gazdagon megajándékoz minket, a Vele való barátságban élhetünk, a csendben megtapasztalhatjuk közelségét és szeretetét. Rendi szentjeinktől óriási kincseket kapunk lelki és közösségi életünkhöz; sokat tanulhatunk tőlük: közösségünkben örömben és egymást támogatva járhatjuk az Istenhez vezető utat. Elsődleges feladatunk, hogy Isten barátai legyünk, az Egyházért, a világért és minden emberért imádkozzunk. Egész életünk, csendünk, közösségünk az imádság iskolájává válik, és teret ad annak, hogy Isten megérintsen minket. Ami ezekből a kincsekből továbbadható, azt örömmel osztjuk meg mindazokkal, akik eljönnek hozzánk.

 

Ami a Kármelben várja Önt:

  • a csendben elmerülhet Isten jelenlétében

  • bekapcsolódhat a nővérek liturgiájába (szentmise, zsolozsma)

  • kápolnánk egész nap nyitva van

  • közösségünk imája kíséri

  • körülveszi a természet szépsége

Megközelítés: Kolostorunk Pécs környékén, Magyarszék határában a 66-os út mentén található a Sikondai elágazással szemben.
http://www.karmelita.hu/kapcsolat/

Elhelyezés: Személyenként külön szobában, szükség esetén több férőhelyes szobákban tudunk szállást adni.

Étkezés: Vendégebédlőnkben napi háromszori étkezést tudunk biztosítani. Érkezése napján csak akkor tudunk ebédet adni, ha 13.30 óráig, vacsorát pedig, ha 19 óráig megérkezik. Diétás (gluténmetes, laktózmentes, vegetáriánus stb.) étkezést nem áll módunkban biztosítani, de az ebédlőben található hűtőszekrényt használhatja élelmiszerek tárolására. Megértését köszönjük.

Hozzájárulás: Egy fő napi teljes ellátása szállással együtt számunkra kb. 7500 Ft/fő/éj (fűtési időszakban 8000 Ft/fő/éj) kiadást jelent. A szállás és étkezés költségeihez adomány formájában járulhat hozzá, melyet teljes egészében a vendéglátásra fordítunk.

Napirend: A napirendben megjelölt imaórákra szeretettel hívjuk kedves vendégeinket, az étkezések időpontját, kérjük, szíveskedjék betartani. Érkezés és távozás legkésőbb 19 óráig; vasárnap, illetve ünnepnap legkorábban 7.45 órakor. (A kaput 20 órakor zárjuk.)  Liturgikus napirend »

Jelentkezés: az itt elérhető jelentkezési lap» megküldésével. (Telefonon érkező jelentkezéseket is fogadunk, illetve érdeklődhet a vendeg.karmelita[kukac]gmail.com címen.)
Jelentkezése és foglalása akkor tekinthető érvényesnek, ha megkapta visszajelzésünket. Kérjük megértését, hogy ez a folyamat igénybe vehet 2-3 napot.

Internetelérést nem tudunk biztosítani.

A temető a klauzúra területén található (a kolostortól nem messze), engedéllyel látogatható. További információk a portás nővértől (vagy e-mailben, telefonon).

A kolostorhoz tartozó és a környéken lévő szép mecseki környezetben erdei utak, sétautak várják Önt, ezért érdemes megfelelő cipőt, ruházatot hozni.

ERDŐ DOKTOR »

Hogy minden kedves Vendégünk valóban elmélyülhessen Isten jelenlétében, kérjük, tartsa tiszteletben és ossza meg a csendet az ebédlőben, az épületekben, különösen a kápolnában és az oda vezető úton.

 

 

 

ELZA – Együttműködés Lelkigyakorlatos és Zarándokházak Között: