HÍREK, AKTUALITÁSOK

 

 

 

“A művet, amelyet rám bíztál, elvégeztem.” (Jn 17,4)

 

 

A Feltámadásról nevezett Colette-Marie OCD nővérünk

(Colette Bergues Lagarde)

imádságban és szolgáló szeretetben leélt életének 74.,

szerzetesi fogadalmának 51. évében

2019. április 26-án belépett az Élet teljességébe.

Gyászmisével egybekötött temetése

2019. május 4-én 14.00 órakor volt kolostorunkban.

 

 

 

Hálát adunk érte Istennek, hogy példáján keresztül láthattuk az Ő csodáit,

és megtapasztalhattuk irgalmát, mely örökre megmarad.

Imádkozzunk Érte és egymásért, s kérjük közbenjárását!

 

 

 

Mennyei születésének 20. évfordulóján hálaadó Szentmisére hívunk mindenkit, aki velünk együtt szeretne hálát adni Marie-Elisabeth nővér életéért, küldetéséért, Isten ajándékáért, amit benne és általa készített számunkra.

A hálaadó Szentmisét június 1-jén, szombaton 11 órakor tartjuk. Főcelebráns Ambrose Henley OSB, Marie-Elisabeth nővér unokaöccse. Mindenkit, aki ismerte, szerette és kéri közbenjárását, nagy szeretettel hívunk és várunk!

 

 

A kármelita nővérek közössége és Marie-Elisabeth nővér családja

 

“Úgy érzem, dolgom van, úgy érzem, nem hagyhatom el a nővéreimet, azokat, akik hozzám tartoznak, akik közel állnak hozzám. Úgy érzem, ez a Kármel olyan pici. Persze, nem az a fontos, hogy ragyogjon, hanem az a fontos, hogy legyen. Hogy legyünk, hogy imádkozzunk. Hogy legyen egy csöpp kis szeretet.” (Marie-Elisabeth nővér)

 

 

ITT olvashat Marie-Elisabeth nővér életéről, küldetéséről »

 

 

 

Nagy örömünk, hogy idén megjelent Urunk Színeváltozásáról nevezett Kinga nővérünk naplója Olaszországban is, az Edizioni OCD, Roma kármelita kiadó gondozásában.

A könyv Magyarországon három, Franciaországban két kiadásban jelent meg eddig.

 

 

 

ITT olvashatja Generális atyának a könyvhöz írt előszavát  »

 

 

 

 

 

LEGÚJABB KÖNYVEINK

 

 

Megjelent Colette-Marie nővérünk lelkigyakorlatos vázlata, mely 2018 őszén tartott lelkigyakorlatának gazdag anyagát tartalmazza.

 

 

 

 

 

 

 

 

Maximiliano Herraiz García spanyol kármelita atyának a terézi imáról szóló nagyszerű könyvét több nyelvre lefordították, most magyarul is megjelent.

 

 

 

 

 

 

 

 

Megjelent Márta nővérünk könyve, melyben a híres szerb ortodox lelki mester, Tádé atya életét, tanítását mutatja be.

ITT olvashat a könyv szerzőjéről »

 

 

 

 

 

 

ITT olvashat a könyvekről rövid ismertetőt és meg is rendelhetők  »

 

 

 

 

MEGJELENTEK

MIRJAM NŐVÉR IMÁRÓL SZÓLÓ SOROZATÁNAK LEGÚJABB FÜZETEI!

 

 

 

 

 

 

ITT OLVASHAT A TANÍTÁSBÓL RÉSZLETEKET »

A füzeteket megrendelheti a könyvrendelés menüpont alatt.

Ára: 500 Ft + postaköltség

 

 

 

 

KÖNYVAJÁNLÓ ÍZELÍTŐVEL

 

A nagy érdeklődésre való tekintettel újra megjelentettük P. Tilmann Beller (1938–2012) katolikus pap, schönstatti atya A Kármel útja: a szeretet élete című könyvét.

Tilmann atya P. Joseph Kentenich, a mozgalom alapítójának, tanítványa. Kezdetben ifjúsági vezető, majd a mozgalom családos ágában dolgozik. Miután Ausztriában létrehozza a Schönstatt-mozgalmat, 1980-tól Magyarországra jön, hogy felépítse a magyar Schönstattot is. Németországban 1992-től haláláig a mozgalom vezetője.

Tilmann atya több ízben volt kolostorunk vendége, ekkor állítottuk össze közreműködésével ezt a szép és értékes kötetet.

Beleolvasok »

 

 

A lelki út során hinni kezdünk abban, hogy Isten valóban bennünk lakozik, teljes lényével jelen van, s létünk minden szintjét új erővel tölti meg. Azt is felismerjük, hogy ez az erő jóindulatú, gyógyítóan hat és átalakít minket. Erről olvashat Thomas Keating atya – trappista szerzetes és korunk egyik legjelentősebb lelki mestere – széles körben nagy sikert aratott könyvében, mely most magyarul is megjelent Görföl Tibor nagyszerű fordításában.

Beleolvasok »

 

 

 

 

 

Újraolvasva azokat a válaszokat, melyeket a sivatagi szerzetesek látogatóiknak, világiaknak vagy kezdő újoncoknak adtak, megdöbbenünk üzeneteik időszerűségén. Hiszen az emberi természet valódi szakértői voltak. A sivatagi atyákat végül is „nagyszerű terapeutáknak” nevezhetjük!” Erről olvashat Marco La Loggia – Émilie Pécheul : Ezek ám a terapeuták! című könyvében.

Beleolvasok »

 

 

 

 

 

A könyveket itt megrendelheti »