HÍREK, AKTUALITÁSOK 

 

 

 

 

Szeretettel várjuk Önöket idén is  lelkigyakorlatainkra »

 

 

 

 

A MaranaTha lelkigyakorlatos házunk működtetését 2021. október 15-től a Sacré Coeur nővérek négyfős közössége vette át. Szívünk tele van hálával azért, hogy ez a mindkét részről vágyott együttműködés megvalósulhatott, amely számunkra és a Sacré Coeur nővérek számára is az isteni Gondviselés és a Szentlélek hathatós közreműködésének megtapasztalása volt.

Továbbra is várjuk azokat, akik elcsendesedésre, lelki kísérésre vágynak. Lehetőség lesz egyénileg vezetett vagy csoportos lelkigyakorlatokon való részvételre. Mindezekről és a további programokról a MaranaTha ház hamarosan megjelenő honlapjáról tájékozódhatnak.

 

www.maranathahaz.hu »

 

LELKIGYAKORLATOK A MARANATHA HÁZBAN »

 

 

MEGJELENT HÍRLEVELÜNK LEGÚJABB SZÁMA!

Szeretettel ajánljuk figyelmükbe hírlevelünk legújabb számát, melyet itt olvashatnak illetve tölthetnek le:  Kármelhegyi Levelek »

Ha szeretnék e-mail-ben rendszeresen kapni a hírlevelet, kérjük ezen a címen jelezzék: kolostor.karmelita@gmail.com

A régebbi számokat itt tekinthetik meg »

 

 

 

 

 

 

 

Kézműves csokoládéműhelyünk

prémium minőségű termékeiből mostantól

honlapunkon keresztül is lehet rendelni!

 

 

 

 

kolostori termékek/kézműves csokoládé »

 

 

 

 

LEGÚJABB KÖNYVEINK

 

 

ITT olvashat a könyvekről rövid ismertetőt és meg is rendelhetők  »

 

 

 

 

MEGJELENTEK MIRJAM NŐVÉR ELŐADÁSAI!

 

 

 

Beleolvasok »

A füzeteket megrendelheti a könyvrendelés menüpont alatt »

Ára: 500 Ft/db + postaköltség

A szív liturgiája c. füzet átmenetileg nem kapható.

 

 

KÖNYVAJÁNLÓ ÍZELÍTŐVEL

 

 

 

Mirjam nővér húsz évig volt perjelnője a magyarszéki sarutlan kármelita nővérek közösségének. A mostani közösség minden tagja az ő kezébe tette le fogadalmát. Tanítása igazi „egzisztenciális egzegézis”, mert egész lényét átjárja, és egész lényével át is adja. Ezek a beszédek, tanítások közösségünk különböző eseményein hangzottak el: beöltözés, karácsony, nagycsütörtök, káptalanok.

 

Beleolvasok »

Görföl Tibor recenziója »

 

 

 

 

A nagy érdeklődésre való tekintettel újra megjelentettük P. Tilmann Beller (1938–2012) katolikus pap, schönstatti atya A Kármel útja: a szeretet élete című könyvét.

Tilmann atya P. Joseph Kentenich, a mozgalom alapítójának, tanítványa. Kezdetben ifjúsági vezető, majd a mozgalom családos ágában dolgozott. Miután Ausztriában létrehozta a Schönstatt-mozgalmat, 1980-tól Magyarországra jött, hogy felépítse a magyar Schönstattot is. Németországban 1992-től haláláig a mozgalom vezetője volt.

Tilmann atya több ízben volt kolostorunk vendége, ekkor állítottuk össze közreműködésével ezt a szép és értékes kötetet.

Beleolvasok »

 

 

 

Újraolvasva azokat a válaszokat, melyeket a sivatagi szerzetesek látogatóiknak, világiaknak vagy kezdő újoncoknak adtak, megdöbbenünk üzeneteik időszerűségén. Hiszen az emberi természet valódi szakértői voltak. A sivatagi atyákat végül is „nagyszerű terapeutáknak” nevezhetjük!” Erről olvashat Marco La Loggia – Émilie Pécheul : Ezek ám a terapeuták! című könyvében.

Beleolvasok »

 

 

 

 

 

A könyveket itt megrendelheti »