HÍREK, AKTUALITÁSOK

 

 

 

Téli üdvözlet a Kármelből

 

 

Áldjátok, fagy és hideg, az Urat, dicsőítsétek és magasztaljátok mindörökké!

Áldjátok, jég és hó, az Urat, dicsőítsétek és magasztaljátok mindörökké! (Dán 3,23)

 

 

 

 

December 8-án a Legszentebb Istenszülőről nevezett Mária Margit nővérünk szerzetesi fogadalmat tett. Hálát adunk érte Istennek és kérjük Őt, hogy adjon neki sok boldogságot és életszentséget a Kármel útján!

Tovább »

 

 

 

 

 

 

Nagy örömünk, hogy idén Karácsonyra megjelenik Urunk Színeváltozásáról nevezett Kinga nővérünk naplója Olaszországban is, az Edizioni OCD, Roma kármelita kiadó gondozásában.

A könyv Magyarországon három, Franciaországban két kiadásban jelent meg eddig.

 

 

 

 

ITT olvashatja Generális atyának a könyvhöz írt előszavát  »

 

 

 

 

 

LEGÚJABB KÖNYVEINK

 

ITT olvashat a könyvekről rövid ismertetőt és meg is rendelhetők  »

 

 

 

 

MEGJELENTEK

MIRJAM NŐVÉR IMÁRÓL SZÓLÓ SOROZATÁNAK LEGÚJABB FÜZETEI!

 

 

 

 

 

 

ITT OLVASHAT A TANÍTÁSBÓL RÉSZLETEKET »

A füzeteket megrendelheti a könyvrendelés menüpont alatt.

Ára: 500 Ft + postaköltség

 

 

 

 

KÖNYVAJÁNLÓ ÍZELÍTŐVEL

 

A nagy érdeklődésre való tekintettel újra megjelentettük P. Tilmann Beller (1938–2012) katolikus pap, schönstatti atya A Kármel útja: a szeretet élete című könyvét.

Tilmann atya P. Joseph Kentenich, a mozgalom alapítójának, tanítványa. Kezdetben ifjúsági vezető, majd a mozgalom családos ágában dolgozik. Miután Ausztriában létrehozza a Schönstatt-mozgalmat, 1980-tól Magyarországra jön, hogy felépítse a magyar Schönstattot is. Németországban 1992-től haláláig a mozgalom vezetője.

Tilmann atya több ízben volt kolostorunk vendége, ekkor állítottuk össze közreműködésével ezt a szép és értékes kötetet.

Beleolvasok »

 

 

A lelki út során hinni kezdünk abban, hogy Isten valóban bennünk lakozik, teljes lényével jelen van, s létünk minden szintjét új erővel tölti meg. Azt is felismerjük, hogy ez az erő jóindulatú, gyógyítóan hat és átalakít minket. Erről olvashat Thomas Keating atya – trappista szerzetes és korunk egyik legjelentősebb lelki mestere – széles körben nagy sikert aratott könyvében, mely most magyarul is megjelent Görföl Tibor nagyszerű fordításában.

Beleolvasok »

 

 

 

 

 

Újraolvasva azokat a válaszokat, melyeket a sivatagi szerzetesek látogatóiknak, világiaknak vagy kezdő újoncoknak adtak, megdöbbenünk üzeneteik időszerűségén. Hiszen az emberi természet valódi szakértői voltak. A sivatagi atyákat végül is „nagyszerű terapeutáknak” nevezhetjük!” Erről olvashat Marco La Loggia – Émilie Pécheul : Ezek ám a terapeuták! című könyvében.

Beleolvasok »

 

 

 

 

 

A könyveket itt megrendelheti »