HÍREK, AKTUALITÁSOK  

 

 

 

 

Nagy örömünk, hogy idén megjelent Urunk Színeváltozásáról nevezett Kinga nővérünk naplója Olaszországban is, az Edizioni OCD, Roma kármelita kiadó gondozásában.

A könyv Magyarországon három, Franciaországban két kiadásban jelent meg eddig.

Megjelent a negyedik kiadás magyarul!

 

A Generális atya írta az olasz kiadáshoz az előszót, mely itt olvasható  »

 

 

 

 

 

 

 

LEGÚJABB KÖNYVEINK

 

 

Bár senki nem vonja kétségbe, hogy megöregszünk, az öregedés folyamata többnyire felkészületlenül ér bennünket. Bőségben fogtok élni, ígérte Jézus. Nem lenne akkor mégis lehetséges a bőségben élt öregség? Ez a könyv abból a vágyból született, hogy felfedezze ennek a „bőségnek” a forrásait, hogy ragyogva tudjunk megöregedni, Isten jelenlétében, Akiben örömmel ujjonghatunk fel az alkony kapujában.

 

 

 

Az általunk eddig ismert történelmi tények mögött ott húzódik egy másfajta történelem is. Egy olyan eseményfonál, esetünkben a magyarság íratlan történelmi aranyfonala, melyet nem mi emberek írunk itt a földön a magunk véges eszközeivel. Erről a történelem mögötti történetről elmélkedik Molnár Imre.

 

 

 

 

Megjelent Colette-Marie nővérünk lelkigyakorlatos vázlata, mely 2018 őszén tartott lelkigyakorlatának gazdag anyagát tartalmazza.

 

 

 

 

 

 

 

 

Maximiliano Herraiz García spanyol kármelita atyának a terézi imáról szóló nagyszerű könyvét több nyelvre lefordították, most magyarul is megjelent.

 

 

 

 

 

 

 

 

Megjelent Márta nővérünk könyve, melyben a híres szerb ortodox lelki mester, Tádé atya életét, tanítását mutatja be.

ITT olvashat a könyv szerzőjéről »

 

 

 

 

 

 

 

ITT olvashat a könyvekről rövid ismertetőt és meg is rendelhetők  »

 

 

 

 

MEGJELENTEK MIRJAM NŐVÉR ELŐADÁSAI!

 

 

 

 

 

ITT OLVASHAT A TANÍTÁSBÓL RÉSZLETEKET »

A füzeteket megrendelheti a könyvrendelés menüpont alatt.

Ára: 500 Ft + postaköltség

 

 

KÖNYVAJÁNLÓ ÍZELÍTŐVEL

 

A nagy érdeklődésre való tekintettel újra megjelentettük P. Tilmann Beller (1938–2012) katolikus pap, schönstatti atya A Kármel útja: a szeretet élete című könyvét.

Tilmann atya P. Joseph Kentenich, a mozgalom alapítójának, tanítványa. Kezdetben ifjúsági vezető, majd a mozgalom családos ágában dolgozik. Miután Ausztriában létrehozza a Schönstatt-mozgalmat, 1980-tól Magyarországra jön, hogy felépítse a magyar Schönstattot is. Németországban 1992-től haláláig a mozgalom vezetője.

Tilmann atya több ízben volt kolostorunk vendége, ekkor állítottuk össze közreműködésével ezt a szép és értékes kötetet.

Beleolvasok »

 

 

A lelki út során hinni kezdünk abban, hogy Isten valóban bennünk lakozik, teljes lényével jelen van, s létünk minden szintjét új erővel tölti meg. Azt is felismerjük, hogy ez az erő jóindulatú, gyógyítóan hat és átalakít minket. Erről olvashat Thomas Keating atya – trappista szerzetes és korunk egyik legjelentősebb lelki mestere – széles körben nagy sikert aratott könyvében, mely most magyarul is megjelent Görföl Tibor nagyszerű fordításában.

Beleolvasok »

 

 

 

 

 

Újraolvasva azokat a válaszokat, melyeket a sivatagi szerzetesek látogatóiknak, világiaknak vagy kezdő újoncoknak adtak, megdöbbenünk üzeneteik időszerűségén. Hiszen az emberi természet valódi szakértői voltak. A sivatagi atyákat végül is „nagyszerű terapeutáknak” nevezhetjük!” Erről olvashat Marco La Loggia – Émilie Pécheul : Ezek ám a terapeuták! című könyvében.

Beleolvasok »

 

 

 

 

 

A könyveket itt megrendelheti »